Rychlí utopenci
Oblíbený pokrm z české studené kuchyně. Podáváme s chlebem a sklenicí dobře vychlazeného piva.
recept,fotorecept,cibule,špekáčky,Slané chuťovky,Bezlepkové
Slané chuťovky
Ingredience
Ingredience
cibule | 250 | gramů | |
hořčice plnotučná | 4 | polévkové lžíce | |
kečup | 6 | polévkových lžic | |
ocet | 4 | polévkové lžíce | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lžičky | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
voda | 12 | polévkových lžic | |
worcester | 6 | polévkových lžic | |
špekáčky | 350 | gramů |
Recept
1.
cibule 250 gramů • špekáčky 350 gramů
Cibuli očistíme a nakrájíme na půlkolečka. Špekáčky oloupeme, podélně překrojíme a na koncích jemně nařízneme.
2.
voda 12 polévkových lžic • ocet 4 polévkové lžíce • hořčice plnotučná 4 polévkové lžíce • kečup 6 polévkových lžic • worcester 6 polévkových lžic • sůl ½ čajové lžičky • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • paprika červená mletá 2 čajové lžičky
Z vody, octa, hořčice, kečupu, worcesterové omáčky, soli, pepře a papriky uvaříme nálev.
3.
Do zavařovací sklenice o objemu cca 1 litr, nebo do dvou menších, naskládáme střídavě špekáčky a cibuli. Jemně obsah stlačíme.
4.
Cibuli a špekáčky zalijeme ve sklenici vychlazeným nálevem, uzavřeme a uložíme do ledničky. Druhý den můžeme konzumovat.
Dobrou chuť!