Rybízový koláč
Obráceně pečený koláč se svěží chutí černého rybízu.
recept,fotorecept,rybíz černý,kakao - prášek,Koláče
Koláče
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | - | ||
cukr moučkový | 100 | gramů | |
cukr třtinový | 80 | gramů | |
kakao - prášek | 2 | polévkové lžíce | |
kypřicí prášek do pečiva | ½ | balení | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 120 | mililitrů | |
mouka hladká | 200 | gramů | |
máslo | 50 | gramů | |
olej slunečnicový | 80 | mililitrů | |
rybíz černý | 250 | gramů | |
skořice mletá | 1 | čajová lžička | |
vejce slepičí | 4 | kusy |
Recept
2.
cukr třtinový 80 gramů • máslo 50 gramů
Hluboký plech o rozměrech 32 x 22 cm vyložíme pečícím papírem a nasypeme na něj hnědý cukr. Na cukr nastrouháme a rovnoměrně rozdělíme máslo.
4.
vejce slepičí 4 kusy • cukr moučkový 100 gramů • kakao - prášek 2 polévkové lžíce
Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem a kakaem.
5.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 120 mililitrů • olej slunečnicový 80 mililitrů
K žloutkům přimícháme mléko a olej.
6.
mouka hladká 200 gramů • kypřicí prášek do pečiva ½ balení
Mouku smícháme s kypřícím práškem a vmícháme ji do tekuté směsi.
7.
Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
8.
Těsto vlijeme na rybíz.
9.
Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 °C 35 minut.
10.
Po upečení necháme koláč mírně vychladnout a ještě teplý ho překlopíme. Odstraníme papír na pečení, koláč pokrájíme a posypeme cukrem.
Dobrou chuť!