Rybízové minikoláčiky
Něco malého, chutného, sladkého ... k zakousnutí.
recept,fotorecept,těsto lístkové,rybízový kompot,Koláče
Koláče
Kategorie
Koláče ›
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | - | ||
cukr moučkový | 80 | gramů | |
mandlové lupínky | - | ||
mouka hladká | - | ||
rybízový kompot | 450 | gramů | |
těsto lístkové | 400 | gramů | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
škrob kukuřičný | 1 | polévková lžíce |
Recept
1.
těsto lístkové 400 gramů • mouka hladká
Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme z něj větší kolečka.
2.
vejce slepičí 1 kus
Ta vložíme do forem na muffiny a natřeme je po vnitřním obvodu rozšlehaným vajíčkem.
3.
rybízový kompot 450 gramů • škrob kukuřičný 1 polévková lžíce • cukr moučkový 80 gramů
Z rybízového kompotu slijeme šťávu (zůstane nám asi 200 g rybízu). Přidáme kukuřičný škrob a cukr, zamícháme.
4.
Rybíz rozdělíme do forem vyložených těstem.
5.
Ze zbytku těsta vykrajujeme menší kolečka a přikryjeme rybízovou náplň.
6.
Koláčky potřeme vajíčkem ...
8.
Upečeme ve vyhřáté troubě do zlatova (250 °C 12-15 minut). Upečené posypeme prosátým moučkovým cukrem. Z forem je vyndaváme a servíruje až dobře vyhlazené.
Dobrou chuť!