Rybí zeleninová polévka
Hustá polévka ze zeleniny a rybího filé. Na polévku doporučujeme použít filé, které obsahuje 100 % masa a není ničím konzervované. Nejvhodnější je filé z ryb, které jsou přímo po ulovení zpracovány a zamrazeny. Samozřejmě, že na polévku můžete použít i jakoukoliv mrazenou nebo čerstvou rybu. Avšak její konzumace je těžší, protože je třeba kontrolovat při pojídání kostičky.
recept,fotorecept,mrkev,petržel,paprika červená,bujón rybí ,rybí filé,cibule červená,Masové polévky,Bezlaktózové,Bezlepkové
Masové polévky
Kategorie
Masové polévky › Bezlaktózové › Bezlepkové › Sezona - Paprika › Sezona - Mrkev › Sezona - Cibule ›
Ingredience
Ingredience
bujón rybí | 2 | kusy | |
cibule červená | 100 | gramů | |
mrkev | 200 | gramů | |
olej slunečnicový | 4 | polévkové lžíce | |
paprika červená | 250 | gramů | |
paprika červená mletá | 1.5 | čajové lžičky | |
paprika červená mletá pálivá | ½ | čajové lžičky | |
papriková pasta gulášová - pikantní | - | ||
petržel | 100 | gramů | |
petrželová nať | - | ||
rybí filé | 400 | gramů | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
voda | ½ | litru | |
voda | 300 | mililitrů |
Recept
1.
mrkev 200 gramů • petržel 100 gramů • paprika červená 250 gramů
Mrkev a petržel očistíme a umyjeme. Papriku vyčistíme a umyjeme.
2.
olej slunečnicový 4 polévkové lžíce • cibule červená 100 gramů
Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.
3.
Kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme.
4.
Papriku nadrobno nakrájíme.
5.
sůl ½ čajové lžičky • paprika červená mletá 1.5 čajové lžičky • paprika červená mletá pálivá ½ čajové lžičky
Zeleninu přidáme k cibuli, přisypeme sůl a koření. Promícháme.
8.
Bujón přilijeme do polévky a ponorným mixérem zeleninu částečně rozmixujeme.
9.
Vrátíme na oheň...
11.
petrželová nať • papriková pasta gulášová - pikantní
Podáváme s chlebem, posypané nasekanou petrželkou. Podle chuti můžeme přidat pikantní paprikovou pastu.
Dobrou chuť!