Rybí salát z kyselých ryb
Kvalitní domácí rybí salát, který je mnohem chutnější než kupovaný a o kterém víte, co v něm zaručeně máte. Sledi jsou jemné ryby a dokonale se hodí k přípravě tohoto salátu. Salát je možné připravit i z jiných kyselých ryb, například zavináčů apod.
recept,fotorecept,majonéza,marinovaní sledi,Rybí saláty,Bezlepkové
Rybí saláty
Ingredience
Ingredience
smetana kyselá ( 10 % tuku ) | 120 | gramů | |
cibule | 40 | gramů | |
hrášek sterilovaný | 80 | gramů | |
majonéza | 120 | gramů | |
marinovaní sledi | 200 | gramů | |
mrkev sterilovaná | 80 | gramů | |
okurka sterilovaná kyselá | 80 | gramů | |
pepř černý mletý | ¼ | čajové lžičky |
Recept
1.
marinovaní sledi 200 gramů
Rybám odkrojíme ocasy, ploutve a případně, pokud mají tvrdší páteř tak ji vytáhneme.
2.
Ryby nakrájíme na kousky.
3.
okurka sterilovaná kyselá 80 gramů • cibule 40 gramů
Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Okurky nastrouháme.
4.
mrkev sterilovaná 80 gramů • hrášek sterilovaný 80 gramů
Do misky s rybami přidáme cibuli, okurky a scezený hrášek s mrkví.
5.
smetana kyselá ( 10 % tuku ) 120 gramů • majonéza 120 gramů
Přidáme zakysanou smetanu a majonézu.
Dobrou chuť!