Rybí polévka
Lehká rybí polévka z kapra.
recept,fotorecept,kapr obecný,mrkev,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Masové polévky,Bezlepkové
Masové polévky
Ingredience
Ingredience
celer | ¼ | kusu | |
cibule | 2 | kusy | |
kapr obecný | - | ||
mrkev | 4 | kusy | |
pepř černý celé | - | ||
petržel | 1 | kus | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 200 | mililitrů | |
sůl | - | ||
sůl zeleninová | - | ||
vaječný žloutek | 1 | kus |
Recept
1.
kapr obecný • mrkev 4 kusy • cibule 2 kusy • petržel 1 kus • celer ¼ kusu • pepř černý celé • sůl • smetana ke šlehání (30-33% tuku) 200 mililitrů • vaječný žloutek 1 kus • sůl zeleninová
Kapra (hlavu, ocas, část masa, může být i celý kapr při vaření pro více lidí) půl hodiny povaříme. Do vývaru přidáme zeleninu, koření, sůl. Na závěr dochutíme sladkou smetanou v níž jsme rozmíchali jeden vaječný žloutek. Přidáme podle chuti podravku a petrželovou nať.
Dobrou chuť!