Rybí filé v zelenině
Zdravá ryba ve zdravé zelenině.
recept,fotorecept,rybí filé,cuketa,mrkev,cibule,Ryby,Bezlepkové
Ryby
Ingredience
Ingredience
cibule | 150 | gramů | |
citron | - | ||
cuketa | 300 | gramů | |
kmín mletá | ½ | čajové lžičky | |
mrkev | 150 | gramů | |
máslo | 60 | gramů | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lžičky | |
rybí filé | 800 | gramů | |
sůl | - | ||
sůl | ½ | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 4 | kusy | |
zázvor mletý | 1 | čajová lžička |
Recept
2.
cuketa 300 gramů • mrkev 150 gramů • cibule 150 gramů
Zeleninu očistíme, omyjeme a nahrubo nastrouháme.
3.
sůl ½ čajové lžičky • kmín mletá ½ čajové lžičky • zázvor mletý 1 čajová lžička • vejce slepičí 4 kusy
K zelenině přisypeme sůl, koření a přidáme vajíčka. Rozmícháme.
4.
Filé uložíme "téměř vestoje" do zapékací mísy a nalijeme na něj připravenou zeleninu.
5.
máslo 60 gramů • paprika červená mletá 2 čajové lžičky
Na povrch poklademe kousky másla a vše posypeme paprikou.
6.
Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě cca 180 °C 35 minut zakryté.
7.
Pak rybu odkryjeme a 10 minut zapečeme.
8.
Při servírování opatrně nabíráme porce ryby se zapečenou zeleninou. Podáváme s plátkem citronu. K rybě můžeme nabídnout i přílohu v podobě vařených či dušených brambor.
Dobrou chuť!