Rybí filé na cibuli
Dietněji připravená ryba na vánoční stůl i běžnou konzumaci během celého roku.
recept,fotorecept,rybí filé,cibule,Vepřové maso,Bezlepkové
Vepřové maso
Recept
1.
rybí filé 800 gramů • sůl • paprika červená mletá • cibule 500 gramů
Rybí filé necháme téměř rozmrazit. Pak ho z každé strany osolíme a posypeme paprikou. Cibuli oloupeme, pokud se dá, nakrájíme na tenká kolečka, zbytek dokrájíme na kousky. Část cibule pokrájené na kousky nasypeme na dno zapékací mísy.
2.
Potom ukládáme nastojato kostky filé. Mezi dvě kostky vkládáme 2 kolečka cibule.
3.
máslo 60 gramů
Zbytek koleček rozebereme a uložíme je nahoru na filé. Navrch položíme plátky másla. Zapékací mísu uzavřeme a dáme péct. Pečeme při 200 °C asi 40 minut.
4.
Mísu odkryjeme a filé 10 minut při 250 °C zapečeme. Doba pečení je delší hlavně kvůli dobrému upečení cibule. Samotná ryba by byla upečená podstatně dříve.
5.
Podáváme s bramborovou kaší, vařenými bramborami nebo bramborovým salátem.
Dobrou chuť!