Rumové kostky
Rumový zákusek s jemným krémem potažený oblíbenou čokoládou.
recept,fotorecept,rum,poleva cukrářská čokoládová,Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky ›
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 100 | gramů | |
cukr moučkový | 100 | gramů | |
cukr vanilkový | 25 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 2 | čajové lžičky | |
mléko | 1.5 | litru | |
mouka hladká | 150 | gramů | |
mouka polohrubá | 100 | gramů | |
mouka polohrubá | - | ||
máslo | 300 | gramů | |
máslo | - | ||
poleva cukrářská čokoládová | 200 | gramů | |
pudink vanilkový | 160 | gramů | |
rum | 50 | mililitrů | |
vaječný bílek | 6 | ||
vaječný žloutek | 6 | ||
voda | 50 | mililitrů |
Recept
1. Máslový piškotový korpus
vaječný žloutek 6 ks • cukr krystalový 100 gramů
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny.
4.
voda 50 mililitrů • mouka polohrubá 100 gramů • mouka hladká 150 gramů • kypřicí prášek do pečiva 2 čajové lžičky
K žloutkům přilijeme vodu, zamícháme, přisypeme mouky s kypřícím práškem a dobře rozmícháme.
5.
Nakonec vmícháme sníh z bílků.
7.
Korpus pečeme v rozehřáté troubě při cca 180-190 °C 20 minut.
8.
rum 50 mililitrů
Vychladlý korpus vyklopíme z plechu a pomocí štětce rovnoměrně naneseme rum, nejlépe Kubánský. :) Doporučené množství rumu je možné měnit podle předpokládané chuti budoucích konzumentů a je možné jej 2-3 násobně zvýšit.. :)
9. Vanilkový krém
mléko 1.5 litru • pudink vanilkový 160 gramů • cukr vanilkový 25 gramů
Z mléka, vanilkového cukru a pudinku uvaříme hustý pudink a ve studené vodní lázni ho za častého míchání vychladíme.
11.
Máslo s pudinkem vychlazeným na pokojovou teplotu spolu vyšleháme a naneseme na korpus. Rovnoměrně rozetřeme. Vložíme na chvíli do ledničky ...
13.
Polevu nalijeme na zákusek a rozetřeme.
14.
Když trochu ztuhne opatrně ji překrájíme a dáme zákusek ztuhnout do lednice. Kdyby Když nám poleva hodně ztuhne, musíme ji pak krájet pomalu a opakovaně nahřívat nůž v horké vodě.
15.
Zákusek stačí nechat půl hodinu ztuhnout v lednici a už se dá po naznačených kostkách na čokoládě dokrájet. Servírujeme ozdobený zelenými lístečky stévie nebo máty.
Dobrou chuť!