Ricottový zákusek s višněmi
Jemný po ricottě a osvěžující po višních, na křupavém listovém těstě - takový je tvůrčí výsledek našeho jedinečného receptu na famózní dezert.
recept,fotorecept,sýr Ricotta,višně,Zákusky
Zákusky
Ingredience
Ingredience
kardamon mletý | ½ | čajové lžičky | |
cukr krystalový | 7 | polévkových lžic | |
strouhanka | 2 | polévkové lžíce | |
sýr Ricotta | 500 | gramů | |
těsto lístkové | 275 | gramů | |
vejce slepičí | 2 | kusy | |
višně | 350 | gramů | |
škrob bramborový | 3 | čajové lžičky |
Recept
1.
vejce slepičí 2 kusy • cukr krystalový 5 polévkových lžic • kardamon mletý ½ čajové lžičky • škrob bramborový 3 čajové lžičky • sýr Ricotta 500 gramů
Uvedené ingredience vložíme do hluboké mísy a spolu vyšleháme na hladký krém.
3.
těsto lístkové 275 gramů
Hluboký plech vyložíme pečicím papírem a ten přikryjeme rovnoměrně rozváleným listovým těstem.
4.
Na listové těsto vylijeme krém a posypeme ho připravenými višněmi.
5.
strouhanka 2 polévkové lžíce • cukr krystalový 2 polévkové lžíce
Povrch rovnoměrně posypeme strouhankou a cukrem.
6.
Pečeme 45 min. při teplotě 180 °C.
7.
Podáváme nakrájené zatepla.
Dobrou chuť!