Řepný salát s majonézou
Recept na majonézový salát, jehož hlavní složkou je červená řepa. Červená řepa obsahuje velké množství vitamínů. Doporučujčujeme ho připravovat v podzimních a zimních měsících, kdy je tato zelenina sezónní a účinně posílí vaše zdraví a imunitu.
recept,fotorecept,červená řepa,smetana kyselá (14-18% tuku),majonéza,Masové saláty,Bezlepkové
Masové saláty
Ingredience
Ingredience
citronová šťáva | 0 | ||
cukr krystalový | - | ||
dietní salám | 300 | gramů | |
majonéza | 150 | gramů | |
okurka sterilovaná kyselá | 5 | ||
pepř černý mletý | - | ||
smetana kyselá (14-18% tuku) | 150 | gramů | |
sůl | - | ||
vejce slepičí | 4 | kusy | |
červená řepa | 500 | gramů |
Recept
2.
Po vychladnutí ji oloupeme, pokrájíme na drobné kostičky a pokapeme šťávou z citronu.
3.
dietní salám 300 gramů • vejce slepičí 4 kusy • okurka sterilovaná kyselá 5 ks
Dále nakrájíme nadrobno jemný salám, natvrdo uvařená vejce, sterilované okurky.
4.
smetana kyselá (14-18% tuku) 150 gramů • majonéza 150 gramů • sůl • pepř černý mletý • citronová šťáva • cukr krystalový
Vše spolu promícháme, osolíme a opepříme. Zalijeme smetanou a majonézou, znovu promícháme a dochutíme citronem nebo špetkou cukru. Odložíme do ledničky.
Dobrou chuť!