Řepný salát s křenem a jablkem
Díky vysokému obsahu křenu silně pikantní, až pálivý salát plný zdraví prospěšných potravin. Vhodný jako příloha k pokrmům zejména během chřipkového období.
recept,fotorecept,červená řepa,Zeleninové saláty,Bezlaktózové,Bezlepkové
Zeleninové saláty
Ingredience
Ingredience
citronová šťáva | 30 | mililitrů | |
jablka | 200 | gramů | |
křen čerstvý - kořen | 40 | gramů | |
med | 30 | gramů | |
voda | 50 | mililitrů | |
červená řepa | 300 | gramů |
Recept
2.
jablka 200 gramů • křen čerstvý - kořen 40 gramů
Vychlazenou červenou řepu oloupeme a pokrájíme na plátky. Oloupeme jablka a křen.
3.
Křen najemno nastrouháme (máme ho asi 1,5 polévkové lžíce) a vložíme do mísy.
4.
Polovinu jablek nastrouháme na kaši a přidáme ke křenu, promícháme.
5.
med 30 gramů • voda 50 mililitrů • citronová šťáva 30 mililitrů
Přidáme červenou řepu. V misce s vodou rozpustíme med a přilijeme čerstvou citronovou šťávu.
6.
Druhou polovinu jablek nastrouháme na hrubší nudličky, přidáme do mísy s červenou řepou.
7.
Přilijeme medovo-citronový nálev a dobře promícháme.
8.
Salát podáváme ozdobený sladkým lístkem stévie.
Dobrou chuť!