Rajská omáčka
Jednoduchá příprava rajské omáčky z rajčat z konzervy.
recept,fotorecept,rajčata sterilizované,Omáčky a prívarky,Bezlepkové,Bezlaktózové
Omáčky a prívarky
Ingredience
Ingredience
bobkový list | 2 | kusy | |
cukr krystalový | 2 | polévkové lžíce | |
ocet | 2 | polévkové lžíce | |
rajčata sterilizované | 800 | gramů | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
voda | 450 | mililitrů | |
škrob kukuřičný | 25 | gramů |
Recept
1.
voda 400 mililitrů • cukr krystalový 2 polévkové lžíce • sůl ½ čajové lžičky • ocet 2 polévkové lžíce • bobkový list 2 kusy
Vodu s cukrem, solí, octem a bobkovým listem přivedeme do varu.
2.
rajčata sterilizované 800 gramů
Přidáme nakrájená rajčata z konzervy i s protlakem, ve kterém jsou sterilované, převaříme.
3.
škrob kukuřičný 25 gramů • voda 50 mililitrů
Omáčku zahustíme jemnou kukuřičnou moučkou, kterou rozmícháme v troše vody a za stálého míchání vlijeme do omáčky, necháme přejít varem. Podle chuti můžeme dosolit, případně dosladíme či přidáme ocet.
4.
Pokud chceme mít omáčku hladkou, vyjmeme z ní bobkové listy a promixujeme ji ponorným mixérem, případně přecedíme.
Dobrou chuť!