Pudinkový řez s nektarinkami
Velmi oblíbený zákusek pro jeho poměrně snadnou přípravu, svěžest a výbornou chuť.
recept,fotorecept,nektarinky,želé dortové čiré ,Zákusky
Zákusky
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 300 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 8 | gramů | |
mléko | ½ | litru | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 1 | litr | |
mouka polohrubá | 400 | gramů | |
nektarinky | 600 | gramů | |
olej slunečnicový | 2 | polévkové lžíce | |
pudink vanilkový | 120 | gramů | |
vejce slepičí | 3 | kusy | |
želé dortové čiré | 500 | gramů |
Recept
1. Základní těsto
mouka polohrubá 400 gramů • cukr krystalový 300 gramů • vejce slepičí 3 kusy • mléko ½ litru • olej slunečnicový 2 polévkové lžíce • kypřicí prášek do pečiva 8 gramů
Všechny ingredience dobře vymícháme, aby vzniklo hladké poměrně tekuté těsto.
2.
Těsto vylijeme na moukou poprášený pekáč a pečeme přibližně 30 minut na 180 °C v předehřáté troubě. Po cca 10 minutách pečení propícháme, aby se nám neudělaly vzduchové bubliny.
3. Pudinková vrstva
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 1 litr • pudink vanilkový 120 gramů
Z litru mléka a tří pudinků uvaříme hustý krém podle návodu, bez přidání cukru.
4.
Pudinkový krém necháme pár minut po uvaření odstát, vylijeme na vychladlé základní těsto a rozetřeme po celé ploše.
6.
Plátky ovoce rozložíme po celé ploše pudinkové vrstvy.
7.
želé dortové čiré 500 gramů
Podle návodu si připravíme 500 ml dortového želé a rozlijeme rovnoměrně po povrchu tak, aby překrylo ovoce.
8.
Necháme v lednici ztuhnout 2-3 hodiny.
Dobrou chuť!