Pudinkový koláč s jablky
Chutný jednoduchý koláč z drobných jablek ze zahrádky, které nevíte jak zpracovat. Samozřejmě, že na jeho přípravu můžete použít jakákoliv jablíčka :)
recept,fotorecept,jablka,Koláče,Sezónní recepty
Koláče
Kategorie
Koláče › Sezónní recepty › Sezona - Jablka (podzim) › Sezona - Jablka (zima) › Dezerty z jablek › Jablkové koláče ›
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 200 | gramů | |
jablka | 1200 | gramů | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 1 | litr | |
pudink vanilkový | 130 | gramů | |
skořice mletá | 1 | čajová lžička | |
těsto lístkové | 275 | gramů | |
čokoláda | - |
Recept
1.
těsto lístkové 275 gramů
Listové těsto svinuté na papíře rozvineme. Vložíme do plechu a propícháme vidličkou.
2.
Pečeme 20 min. při teplotě 200 °C.
3.
jablka 1200 gramů • cukr krystalový 100 gramů • skořice mletá 1 čajová lžička
Jablíčka omyjeme, překrájíme a vyčistíme jadřince. Pokud použijeme malá jablka krájíme jen na čtvrtiny. Pokud větší, tak je pokrájíme na kousky. Neloupeme. Jablka vložíme do hrnce, přisypeme cukr a skořici.
4.
Vaříme asi 10-15 minut, za občasného míchání doměkka. Nerozvaříme.
5.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 1 litr • pudink vanilkový 130 gramů • cukr krystalový 100 gramů
V mléce rozmícháme pudinkový prášek a cukr.
6.
Přilijeme do jablek a vaříme do zhoustnutí.
7.
Jablečný pudink rozetřeme na upečené těsto a necháme vychladit.
8.
Pokrájíme na porce.
Dobrou chuť!