Pudinkový Čong
Lehký pudinkový krupicový dezert. Je vhodný i jako lehká a chutná večeře pro děti.
recept,fotorecept,mléko,mléko,čokoláda,pšeničná krupice,Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky ›
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 60 | gramů | |
cukr vanilkový | 20 | gramů | |
kokos | 40 | gramů | |
mléko | 1.5 | litru | |
pšeničná krupice | 70 | gramů | |
čokoláda | 20 | gramů | |
škrob kukuřičný | 80 | gramů |
Recept
1. Krupicový základ
mléko 1 litr • cukr krystalový 60 gramů • cukr vanilkový 20 gramů • pšeničná krupice 70 gramů
Mléko přivedeme do varu, přidáme vanilkový a krystalový cukr, přisypeme krupici a vaříme 5 minut.
2. Pudinková složka
mléko ½ litru • škrob kukuřičný 80 gramů
V mléce rozmícháme maizenu a za stálého míchání ji vlijeme do horkého krupicového základu. Uvedeme za stálého míchání do varu, směs nám dostatečně za tu dobu zhoustne.
4.
Formu, nebo pekáček vylijeme studenou vodou. Směs vložíme do formy a rovnoměrmě rozetřeme. Necháme dobře vychladnout.
5.
čokoláda 20 gramů
Po dostatečném vychladnutí ztuhlou směs vyklopíme. Nastrouháme čokoládu a nasypeme ji na pudinkový Čong.
Dobrou chuť!