Pstruh na žampionech

recept,fotorecept,pstruh,žampiony,Ryby
Ryby
Kategorie
Ryby ›Ingredience
Ingredience
citronová šťáva | 1 4 | polévková lžíce kcal | |
mouka hladká | 30 105 | gramů kcal | |
máslo | 1 111 | polévková lžíce kcal | |
olej olivový | 70 616 | mililitrů kcal | |
pstruh | 2 ?? | kusy kcal | |
žampiony | 200 32 | gramů kcal |
Recept
1. Příprava pstruhů
pstruh 2 kusy
Pstruhy omyjeme pod tekoucí vodou. Odstraníme žábry, uvnitř i na povrchu posolíme a opepříme.

2. Obalíme a opečeme
mouka hladká 30 gramů • olej olivový 70 mililitrů
Obalíme v hladké mouce a opečeme na oleji z obou stran.


4. Dusíme
citronová šťáva 1 polévková lžíce • máslo 1 polévková lžíce
Do pánve přidáme máslo, plátky žampionů a pokapeme citronovou šťávou. Spolu pomalu dusíme 8 minut. Podáváme s vařenými bramborami.

Dobrou chuť!