Provensálský lososový steak
Voňavý šťavnatý losos v provensálské marinádě.
recept,fotorecept,lososový steak,provensálske koření,Ryby,Bezlepkové
Ryby
Ingredience
Ingredience
hořčice plnotučná | 1 | čajová lžička | |
lososový steak | 700 | gramů | |
máslo | 20 | gramů | |
olej olivový | 150 | mililitrů | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
provensálske koření | 2 | čajové lžičky | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
česnek | 2 | stroužky |
Recept
2.
olej olivový 150 mililitrů • provensálske koření 2 čajové lžičky • česnek 2 stroužky • sůl 1 čajová lžička • hořčice plnotučná 1 čajová lžička • máslo 20 gramů • pepř černý mletý ½ čajové lžičky
Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme s olejem, rozpuštěným máslem, hořčicí, solí a kořením. Do marinády vložíme lososa a maso několikrát během marinování obrátíme. Marinujeme 24 hodin.
3.
Steaky opečeme na troše oleje z každé strany asi 4-5 minut.
Dobrou chuť!