Provensálská rajčatová polévka s olivami
Chutná svěží polévka.
recept,fotorecept,rajčata sterilizované,olivy s papričkou,Zeleninové polévky,Bezlepkové
Zeleninové polévky
Ingredience
Ingredience
bazalka sušená | 2 | čajové lžičky | |
chilli paprička | 1 | kus | |
cibule | 100 | gramů | |
cukr krystalový | 1.5 | polévkové lžíce | |
ocet balzamikový | 1 | polévková lžíce | |
olej olivový | 30 | mililitrů | |
olivy s papričkou | 80 | gramů | |
rajský protlak | 1 | litr | |
rajčata sterilizované | 200 | gramů | |
rajčata sušená | 50 | gramů | |
sýr Parmezán | - | ||
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
voda | 1 | litr |
Recept
1.
cibule 100 gramů • rajčata sušená 50 gramů • olej olivový 30 mililitrů
Cibuli očistíme a nadrobno pokrájíme. Sušená rajčata nakrájíme na malé kousky. Obě ingredience osmažíme na olivovém oleji.
2.
olivy s papričkou 80 gramů • chilli paprička 1 kus • rajský protlak 1 litr
Přidáme pokrájené olivy, nakrájenou papričku a rajčatový protlak. Promícháme ...
3.
voda 1 litr • sůl 1.5 čajové lžičky • cukr krystalový 1.5 polévkové lžíce • ocet balzamikový 1 polévková lžíce • bazalka sušená 2 čajové lžičky
... a přilijeme vařící vodu. Přidáme sůl, cukr, ocet a bazalku. Vaříme 25 minut.
4.
rajčata sterilizované 200 gramů
Po uplynutí uvedené doby přidáme nadrobno nakrájená sterilovaná, nebo čerstvá rajčata bez slupky. Podle chuti dosolíme a přisypeme další bazalku. Krátce povaříme.
Dobrou chuť!