Prošívaná deka
Jednoduchý, jemný, tvarohový koláč k čaji nebo kávě ke snídani.
recept,fotorecept,tvaroh jemný měkký,Koláče
Koláče
Kategorie
Koláče ›
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 225 | gramů | |
cukr vanilkový | 12 | gramů | |
kakao - prášek | 2 | polévkové lžíce | |
kypřicí prášek do pečiva | 10 | gramů | |
mouka polohrubá | 400 | gramů | |
mouka polohrubá | - | ||
máslo | - | ||
olej slunečnicový | 150 | mililitrů | |
tvaroh jemný měkký | 500 | gramů | |
vejce slepičí | 4 | kusy | |
voda | 200 | mililitrů |
Recept
1.
mouka polohrubá 400 gramů • cukr krystalový 125 gramů • voda 200 mililitrů • olej slunečnicový 150 mililitrů • vejce slepičí 3 kusy • kakao - prášek 2 polévkové lžíce • kypřicí prášek do pečiva 10 gramů
Mouku, cukr, vodu, olej, vajíčka, kakao a kypřící prášek utřeme do pěny.
2.
tvaroh jemný měkký 500 gramů • vejce slepičí 1 kus • cukr vanilkový 12 gramů • cukr krystalový 100 gramů
Tvaroh utřeme s vajíčkem, oběma cukry a vložíme ho do hrubšího igelitového (případně cukrářského) sáčku.
3.
Kakaové těsto vylijeme na předem vymazaný a moukou vysypaný plech. Na sáčku s tvarohem odstřihneme roh asi 1 cm.
4.
Tvarohovou náplň vytlačujeme na těsto křížem a vytvoříme mřížku. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě asi 190-200 °C asi 25-30 minut.
5.
Během pečení se tvarohová náplň částečně propadne do těsta. Zda je koláč upečený zjistíme pomocí špejle, kterou zapíchneme do tmavé části upečeného koláče - po vyjmutí na konci zůstane suchá bez přilepeného neupečeného cesta.
6.
Koláč necháme dobře vychladnout. Během chladnutí se tvaroh dále prořepadává do kakaového těsta a tuhne.
Dobrou chuť!