Prívarok Hokkaido
Recept na lahodný a jemný prívarok z dýně Hokkaido. Hodí se k němu vařené vajíčko, vařené brambory, nebo grilovaná ryba.
recept,fotorecept,dýně hokaido,Omáčky a prívarky,,Bezlepkové
Omáčky a prívarky
Ingredience
Ingredience
cibule červená | 200 | gramů | |
dýně hokaido | 600 | gramů | |
kopr | ½ | čajové lžičky | |
muškátový ořech mletý | ¼ | čajové lžičky | |
máslo | 20 | gramů | |
pepř bílý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 250 | mililitrů | |
sůl zeleninová | ½ | čajové lžičky | |
tabasco | - | ||
voda | 2 | decilitry |
Recept
1.
máslo 20 gramů • cibule červená 200 gramů
Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Osmahneme na troše másla v hrnci.
2.
dýně hokaido 600 gramů • voda 2 decilitry • sůl zeleninová ½ čajové lžičky • pepř bílý mletý ¼ čajové lžičky • kopr ½ čajové lžičky • muškátový ořech mletý ¼ čajové lžičky • tabasco
Dýni očistíme a nastrouháme najemno. Přidáme do hrnce. Chvíli osmahneme a ochutíme. Přilijeme vodu a necháme dusit pod pokličkou přibližně 10 minut.
3.
smetana kyselá (14-18% tuku) 250 mililitrů
Přilijeme do hrnce smetanu a vaříme ještě 5 - 10 minut za častého míchání.
Dobrou chuť!