Příprava jednoduchých studených mís
Jak si jednoduše připravit dobrou hostinu.
recept,fotorecept,Slané chuťovky,Bezlepkové,Bezlaktózové
Slané chuťovky
Ingredience
Recept
1.
Studené mísy rychle a nejjednodušeji vytvoříme z hotových ingrediencí, krájených salámů, šunek a sýrů.
2.
Šunky, salámy, sýry klademe na mísy, přičemž jedním druhem pokryjeme celou mísu a postupně vkládáme další druh tak, aby nám v podstatě na míse vznikaly jednotlivé porce. Mísy můžeme kombinovat i s vajíčky uvařenými natvrdo, případně vajíčka servírujeme na samostatné míse.
3.
Šunku a sýr je vhodné kombinovat s pečenými slanými záviny plněnými zeleninou.
4.
Při aranžování využíváme svou fantazii, případně se necháváme inspirovat publikovanými fotkami.
5.
Zeleninu můžeme aranžovat na samostatnou mísu, ale také můžeme zeleninou zpestřit šunkovo-sýrové mísy.
6.
Podle příležitosti servírujeme vajíčka samostatně. Je vhodné je po uvaření natvrdo překrojit, vyndat z nich žloutky, ty promíchat se sýrem, máslem, hořčicí a nádivku zpět naplnit do bílků. Na takových chutných plněných vajíčkách je velmi dobrý kaviár.
Dobrou chuť!