RECEPTY

Polévka z lesní houby kotrče kadeřavého

Polévka z lesní houby kotrče kadeřavého

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Kotrč nebo i beraní hlava je vynikající jedlá houba. Nabízíme vám recept na polévku z ní. Je vynikající.

recept,fotorecept,houby lesní Kotrč kadeřavý,mrkev,petržel,Houbové polévky

Houbové polévky

Ukuchtil

Počet porcí

4

Hmotnost porce

446 g

Energie porce

215 kcal

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Ingredience

Ingredience

cibule

50

22

gramů

kcal

houby lesní Kotrč kadeřavý

300

66

gramů

kcal

kmín mletá

½

9

čajové lžičky

kcal

mrkev

150

68

gramů

kcal

máslo

50

367

gramů

kcal

pepř černý mletý

½

9

čajové lžičky

kcal

petržel

100

63

gramů

kcal

petrželová nať

1

7

polévková lžíce

kcal

pšeničná krupice

3

163

polévkové lžíce

kcal

sůl

1.5

0

čajové lžičky

kcal

vejce slepičí

1

88

kus

kcal

voda

1

0

litr

kcal

 

Recept

1. 

houby lesní Kotrč kadeřavý 300 gramů

Kotrč dobře omyjeme pod tekoucí vodou.

Kotrč dobře omyjeme pod tekoucí vodou....

2. 

mrkev 150 gramů  petržel 100 gramů

Zeleninu očistíme a nakrájíme na tenká kolečka.

Zeleninu očistíme a nakrájíme na tenká...

3. 

cibule 50 gramů  máslo 50 gramů

Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmahneme na másle.

Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmahneme na...

4. 

sůl 1.5 čajové lžičky  kmín mletá ½ čajové lžičky  pepř černý mletý ½ čajové lžičky

Přidáme zeleninu, sůl, kmín a pepř. Krátce podusíme.

Přidáme zeleninu, sůl, kmín a pepř. Krátce...

5. 

Kotrč nasekáme.

Kotrč nasekáme....

6. 

Přidáme k zelenině, ...

Přidáme k zelenině, ......

7. 

voda 1 litr

... přilijeme vodu a přivedeme do varu. Zakryjeme a vaříme 20 minut.

... přilijeme vodu a přivedeme do varu....

8. 

vejce slepičí 1 kus  pšeničná krupice 3 polévkové lžíce  petrželová nať 1 polévková lžíce

Menší vejce rozmícháme s krupicí a nasekanou petrželkou. Necháme chvíli odstát...

Menší vejce rozmícháme s krupicí a nasekanou...

9. 

... a do horké polévky protlačíme malé noky.

... a do horké polévky protlačíme malé noky....

10. 

Krátce povaříme a podáváme.

Krátce povaříme a podáváme....

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit