Polévka z červené řepy
Neodolatelně červená a zdravá polévka z červené řepy doplní tělu potřebné vitamíny.
recept,fotorecept,červená řepa,sýr Feta,Zeleninové polévky,Bezlepkové
Zeleninové polévky
Ingredience
Ingredience
bujón zeleninový | 10 | gramů | |
citronová šťáva | 1 | polévková lžíce | |
pepř černý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
rajčata | 300 | gramů | |
sýr Feta | 200 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
voda | 2 | litry | |
červená řepa | 600 | gramů |
Recept
1.
červená řepa 600 gramů • voda 2 litry
Červenou řepu oloupeme a uvaříme doměkka ve vroucí vodě cca 45 minut.
2.
bujón zeleninový 10 gramů
Z vývaru z červené řepy odebereme 750 ml do menšího hrnce. Necháme přijít k varu a rozpustíme v něm jeden zeleninový bujón.
4.
citronová šťáva 1 polévková lžíce
Do vývaru vložíme na kostky nakrájenou uvařenou červenou řepu. Přidáme šťávu z poloviny citronu. 5 minut povaříme.
5.
sůl 1 čajová lžička • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky
Do polévky přidáme na menší kousky nakrájená rajčata a ještě 10 minut povaříme. Polévku osolíme a ponorným mixérem rozmixujeme. Jemně opepříme.
Dobrou chuť!