Polévka z červené řepy

Neodolatelně červená a zdravá polévka z červené řepy doplní tělu potřebné vitamíny.
recept,fotorecept,červená řepa,sýr Feta,Zeleninové polévky,Bezlepkové
Zeleninové polévky
Ukuchtil
Počet porcí
5
Hmotnost porce
627 g
Energie porce
185 kcal
Čas přípravy
60 min.
Obtížnost
střední
Ingredience
Ingredience
bujón zeleninový | 10 26 | gramů kcal | |
citronová šťáva | 1 4 | polévková lžíce kcal | |
pepř černý mletý | ¼ 5 | čajové lžičky kcal | |
rajčata | 300 75 | gramů kcal | |
sýr Feta | 200 526 | gramů kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
voda | 2 0 | litry kcal | |
červená řepa | 600 288 | gramů kcal |
Recept
1.
červená řepa 600 gramů • voda 2 litry
Červenou řepu oloupeme a uvaříme doměkka ve vroucí vodě cca 45 minut.

2.
bujón zeleninový 10 gramů
Z vývaru z červené řepy odebereme 750 ml do menšího hrnce. Necháme přijít k varu a rozpustíme v něm jeden zeleninový bujón.


4.
citronová šťáva 1 polévková lžíce
Do vývaru vložíme na kostky nakrájenou uvařenou červenou řepu. Přidáme šťávu z poloviny citronu. 5 minut povaříme.

5.
sůl 1 čajová lžička • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky
Do polévky přidáme na menší kousky nakrájená rajčata a ještě 10 minut povaříme. Polévku osolíme a ponorným mixérem rozmixujeme. Jemně opepříme.

Dobrou chuť!