Pohankové rizoto s fenyklem
Velmi chutné vegetariánské rizoto, které zachutná nejen vegetariánům.
recept,fotorecept, pohanka,pórek,fenykl,jablka,Bezmasá jídla,Vegetariánské recepty,Bezlepkové,Sezónní recepty
Bezmasá jídla
Kategorie
Bezmasá jídla › Vegetariánské recepty › Bezlepkové › Sezónní recepty › Sezona - Jablka (zima) › Sezona - Jablka (podzim) › Sezona - Pórek ›
Ingredience
Ingredience
koření koriandr mletý | ¼ | čajové lžičky | |
koření římský kmín mletý - jeera | ¼ | čajové lžičky | |
pohanka | 150 | gramů | |
fenykl | 300 | gramů | |
jablka | 200 | gramů | |
máslo | 50 | gramů | |
pepř chilli | ¼ | čajové lžičky | |
pórek | 200 | gramů | |
sůl himálajská růžová | 1 | čajová lžička | |
voda | 350 | mililitrů |
Recept
1.
pohanka 150 gramů • voda 250 mililitrů
Pohanku promyjeme pod tekoucí vodou. Vložíme do hrnce, přilijeme vodu, uvedeme do varu a 3 minuty vaříme. Odstavíme z ohně, zakryjeme a necháme 15 minut odstát.
6.
koření koriandr mletý ¼ čajové lžičky • pepř chilli ¼ čajové lžičky • koření římský kmín mletý - jeera ¼ čajové lžičky
K pórku přidáme koření, promícháme.
7.
voda 100 mililitrů • sůl himálajská růžová 1 čajová lžička
Přidáme fenykl, jablka, sůl a podlijeme vodou. promícháme a zakryté 8 minut dusíme.
8.
Přidáme uvařenou pohanku...
9.
... a zamícháme.
Dobrou chuť!