Pohankové perníčky
Bezlepkové perníčky s ořechy.
recept,fotorecept,pohanková mouka,ořechy vlašské mleté,med,Suché pečivo,Vánoční recepty,Bezlepkové
Suché pečivo
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 30 | gramů | |
koření perníkové | 1 | čajová lžička | |
mandlové lupínky | - | ||
med | 70 | gramů | |
máslo | 50 | gramů | |
ořechy vlašské | - | ||
ořechy vlašské mleté | 40 | gramů | |
pohanková mouka | 250 | gramů | |
skořice mletá | ½ | čajové lžičky | |
soda bikarbona | ½ | čajové lžičky | |
vaječný bílek | 1 | kus | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
voda | 2 | polévkové lžíce |
Recept
1.
pohanková mouka 250 gramů • ořechy vlašské mleté 40 gramů • cukr moučkový 30 gramů • med 70 gramů • vejce slepičí 1 kus • máslo 50 gramů • soda bikarbona ½ čajové lžičky • koření perníkové 1 čajová lžička • skořice mletá ½ čajové lžičky • voda 2 polévkové lžíce
Uvedené ingredience vložíme do mísy.
2.
Vypracujeme těsto.
3.
Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme 2 hodiny odležet v chladu.
4.
Těsto rozválíme na tloušťku 0,5 cm. Těsto rozválíme na silikonové podložce (případně na papíře na pečení), abychom ho nemuseli podsypávat moukou. Vykrajujeme oblíbené perníčkové tvary.
5.
vaječný bílek 1 kus
Vykrojené perníčky přendáme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným bílkem.
8.
Pečeme 8 min. při teplotě 180 °C.
9.
Skladujeme v uzavřené nádobě s kouskem jablíčka, od kterého změknou.
Dobrou chuť!