Podzimní zeleninová polévka
Polévka plná zdravé zeleniny. Bez přidání soli při jejím vaření ji můžeme podávat i malým dětem, kterým určitě zachutná.
recept,fotorecept,mrkev,petržel,kedluben,celer,brambory,Zeleninové polévky,Recepty na jídla pro děti
Zeleninové polévky
Kategorie
Zeleninové polévky › Recepty na jídla pro děti › Sezona - kedlubna › Sezona - Celer › Sezona - Mrkev › Sezona - Brambory ›
Ingredience
Ingredience
brambory | 250 | gramů | |
celer | 150 | gramů | |
kedluben | 250 | gramů | |
mrkev | 250 | gramů | |
máslo | 50 | gramů | |
petržel | 150 | gramů | |
petrželová nať | 15 | gramů | |
pšeničná krupice | 35 | gramů | |
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
voda | 2 | litry |
Recept
1.
mrkev 250 gramů • petržel 150 gramů • kedluben 250 gramů • celer 150 gramů • máslo 50 gramů • sůl 1.5 čajové lžičky
Zeleninu očistíme a nahrubo nastrouháme. Podusíme ji na másle, pro dospělé osolíme.
2.
Pak ji ponorným mixérem částečně rozmixujeme.
3.
brambory 250 gramů
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme je k zelenině. Promícháme ...
5. Petrželové noky
vejce slepičí 1 kus • pšeničná krupice 35 gramů • petrželová nať 15 gramů
Vejce rozmícháme s krupicí. Vmícháme nasekanou nať. Necháme chvíli odstát.
6.
Noky protlačíme přes sítko na halušky do vařící polévky.
7.
Chvíli povaříme a odstavíme z ohně. Do podávání necháme polévku půl hodinu odstát. Noky se za tu dobu sami dovaří.
Dobrou chuť!