Plněné vepřové závitky

Chutně upravená vepřová plec, naplněná slaninou, vajíčkem a zelím na šťávě.
recept,fotorecept,vepřová kýta,Vepřové maso
Vepřové maso
Kategorie
Vepřové maso ›Ingredience
Ingredience
cibule | 1 ?? | kus kcal | |
hořčice plnotučná | 0 ?? | kcal | |
mouka hladká | 0 ?? | kcal | |
mouka hladká | 1 53 | polévková lžíce kcal | |
olej slunečnicový | 0 ?? | kcal | |
paprika červená mletá | 0 ?? | kcal | |
pepř černý mletý | 0 ?? | kcal | |
slanina oravská | 0 ?? | kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
sůl zeleninová | 0 ?? | kcal | |
vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal | |
vepřová kýta | 600 1026 | gramů kcal | |
voda | ½ 0 | litru kcal | |
zelí kvašené | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
vepřová kýta 600 gramů • sůl • pepř černý mletý • sůl zeleninová
Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na řízky. Řízky naklepeme, jemně osolíme, opepříme a poprášíme zeleninovou solí (vegeta, podravka).

2.
hořčice plnotučná • slanina oravská • vejce slepičí 2 kusy • zelí kvašené
Řízky potřeme hořčicí. Na každý řízek uložíme plátek slaniny, měsíček natvrdo uvařeného vajíčka a trochu kysaného zelí.

3.
Řízky opatrně stočíme, závitek upevníme párátkem nebo nití. Poprášíme mletou červenou paprikou.




7.
voda ½ litru • mouka hladká 1 polévková lžíce
Závitky vrátíme do hrnce k orestované cibulce a zalijeme vodou. Dusíme přikryté asi 30 minut dokud maso nezměkne. Šťávu můžeme zahustit moukou.

8.
Podáváme s oblíbenou přílohou.

Dobrou chuť!