Plněné pagáče
Slaná chuťovka, která na každé oslavě zmizí jako první.
recept,fotorecept,sýr Eidam ,sýr Eidam ,tatarská omáčka,česnek,Slané chuťovky
Slané chuťovky
Ingredience
Ingredience
brambory | 150 | gramů | |
cukr krystalový | ½ | čajové lžičky | |
droždí čerstvé | 20 | gramů | |
mléko | 300 | mililitrů | |
mouka hladká | 500 | gramů | |
mouka hladká | - | ||
olej slunečnicový | 125 | mililitrů | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 100 | gramů | |
sýr Eidam | 300 | gramů | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
tatarská omáčka | 200 | mililitrů | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
česnek | 7 | stroužků |
Recept
1.
brambory 150 gramů
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Necháme je vychladnout, oloupeme a nastrouháme.
2.
mléko 300 mililitrů • cukr krystalový ½ čajové lžičky • droždí čerstvé 20 gramů • mouka hladká 500 gramů • sůl ½ čajové lžičky
V teplém mléce s cukrem rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy navážíme mouku, přidáme nastrouhané brambory a sůl. Přilijeme kvásek.
3.
olej slunečnicový 125 mililitrů • smetana kyselá (14-18% tuku) 100 gramů
Začneme vypracovávat těsto a postupně do něj přidáváme olej a smetanu.
4.
Těsto dobře prohněteme, přikryjeme a necháme vykynout.
6.
vejce slepičí 1 kus • sýr Eidam 50 gramů
... klademe je na plech vyložený papírem na pečení. Kolečka potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme strouhaným sýrem.
7.
Pagáče upečeme v rozehřáté troubě. Pečeme při teplotě asi 180 °C 25 minut.
8. Náplň
tatarská omáčka 200 mililitrů • sýr Eidam 250 gramů • česnek 7 stroužků
Tatarskou omáčku smícháme s nastrouhaným sýrem a očištěným prolisovaným česnekem.
9.
Vychlazené pagáče překrojíme a naplníme nádivkou. Skladujeme v chladu.
Dobrou chuť!