Plněné cuketové lodičky
Nechutná vašim rodinným příslušníkům cuketa? Zkuste jim ji naservírovat jako lodičky s bramborovými plachtami na "vlnách" ledového salátu a uvidíte, žese po ní jen "zapráší".
recept,fotorecept,cuketa,vepřové mleté maso,brambory,Vepřové maso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
brambory | 500 | gramů | |
cuketa | 1000 | gramů | |
olej olivový | 3 | polévkové lžíce | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lžička | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
sůl | 3 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 2 | kusy | |
vepřové mleté maso | 500 | gramů |
Recept
1. Příprava cukety
cuketa 1000 gramů • olej olivový 3 polévkové lžíce
Tři středně velké cukety překrojíme na poloviny. Z každé poloviny vydlabeme vnitřek tak, aby nám zůstala cuketa jako lodička. Do hlubšího pekáče nalijeme trochu oleje a poklademe do něj cuketové lodičky.
2. Nádivka
vepřové mleté maso 500 gramů • vejce slepičí 2 kusy • sůl 2 čajové lžičky • pepř černý mletý ½ čajové lžičky
Vydlabané vnitřek cuket nakrájíme na menší kousky. Přidáme mleté maso, vajíčka, sůl a pepř. Dobře rozmícháme - nejlépe rukou.
3.
Náplň rovnoměrně rozdělíme do všech připravených cuket.
4.
brambory 500 gramů
Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Ty pozapichujeme, nebo poklademe na maso.
5.
sůl 1 čajová lžička • paprika červená mletá 1 čajová lžička
Brambory posolíme, posypeme mletou červenou paprikou. Vše zakryjeme alobalem a pečeme ve středně teplé troubě cca 1 hodinu. Po hodině odkryjeme a necháme ještě 10 minut zapéct, přičemž brambory můžeme polít výpekem, který se v pekáči vytvořil.
Dobrou chuť!