Plněná vepřová roláda
Barevná masová roláda vhodná na slavnostní příležitosti.
recept,fotorecept,vepřové mleté maso,Vepřové maso,Bezlepkové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
hrášek | 50 | gramů | |
mléko | 70 | mililitrů | |
olej řepkový | - | ||
paprika kapie sterilovaná | 50 | gramů | |
pepř černý mletý | ¾ | čajové lžičky | |
sýr Gouda | 100 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
sůl zeleninová | ½ | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 5 | ||
vepřové mleté maso | 500 | gramů | |
voda | - | ||
česnek | 1 | stroužek |
Recept
1.
vepřové mleté maso 500 gramů • vejce slepičí 1 kus • sůl 1 čajová lžička • pepř černý mletý ¾ čajové lžičky • česnek 1 stroužek • mléko 70 mililitrů
Mleté maso smícháme s vejcem, mlékem, solí, pepřem a prolisovaným stroužkem česneku (roláda nemá mít výraznou česnekovou chuť). Necháme v chladu odležet (nejlépe přes noc).
2.
vejce slepičí 4 kusy • sůl zeleninová ½ čajové lžičky
Po odležení masa si na oleji připravíme řídká míchaná vejce ochucená trochou zeleninové soli (vegeta, podravka).
3.
sýr Gouda 100 gramů
Na alobal potřený olejem rozložíme masovou směs a upravíme do tvaru obdélníku. Na takto upravené maso nastrouháme sýr.
4.
Na něj rovnoměrně navrstvíme míchaná vejce...
7.
Pomocí alobalu roládu opatrně stočíme.
8.
Alobal uzavřeme a konce stočíme. Uložíme na plech, podlijeme vodou a pečeme 40 minut při 200 °C. V případě potřeby přilijeme vodu.
9.
Po 40 minutách roládu opatrně rozbalíme, odstraníme alobal, potřeme olejem a dopékáme dokřupava cca dalších 20 minut.
Dobrou chuť!