Plněná vajíčka
Recept na přípravu vynikajících plněných vajíček se šunkovou a křenovou náplní, ideální jako velikonoční pohoštění nebo na jakoukoliv rodinnou oslavu.
recept,fotorecept,vejce slepičí,máslo,šunka vepřová,Slané chuťovky,Velikonoční recepty,Bezlepkové
Slané chuťovky
Ingredience
Ingredience
Křen sterilovaný | 1 | čajová lžička | |
citronová šťáva | - | ||
máslo | 100 | gramů | |
pepř černý mletý | - | ||
pepř černý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
sýr tavený | 100 | gramů | |
sůl | - | ||
sůl | ¾ | čajové lžičky | |
tatarská omáčka | 80 | gramů | |
vejce slepičí | 6 | ||
česnek sušený | ¼ | čajové lžičky | |
šunka vepřová | 100 | gramů |
Recept
1.
vejce slepičí 6 ks
Vajíčka uvaříme natvrdo (cca 8-10 minut varu), necháme je vychladnout a oloupeme. Rozkrojíme na půlky a žloutky vyjmeme.
2. Základ náplně
máslo 100 gramů • sýr tavený 100 gramů • tatarská omáčka 80 gramů • sůl ¾ čajové lžičky • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky
Změklé máslo smícháme s taveným sýrem, tatarskou omáčkou, osolíme a opepříme. Pokud máme menší vajíčka stačí 120 g másla Náplň rozdělíme na dvě části.
3. Šunková náplň
šunka vepřová 100 gramů • sůl • pepř černý mletý • citronová šťáva
Šunku umeleme, smícháme s částí náplně a ochutíme citronovou šťávou, špetkou soli a pepře.
4. Křenová náplň
Křen sterilovaný 1 čajová lžička • česnek sušený ¼ čajové lžičky
Česnek smícháme se zbytkem náplně, kterou pak dochutíme křenem.
5.
Bílky naplníme náplněmi pomocí ozdobného cukrářského sáčku. Ozdobíme petrželkou, pažitkou, kapií, šunkou, prostě podle fantazie.
Dobrou chuť!