Plněná sekaná

Sekaná plněná vajíčkem a hráškem. Jako nádivku do sekané je vhodné použít i jinou zeleninu, případně uzeniny. Podáváme teplou s bramborovým pyré nebo čočkou. Studenou s chlebem a kyselou okurkou.
recept,fotorecept,vejce slepičí,vejce slepičí,vepřové mleté maso,česnek,hrášek mražený,Vepřové maso
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 150 66 | gramů kcal | |
hrášek mražený | 150 116 | gramů kcal | |
mléko nízkotučné 0,5% | 100 39 | mililitrů kcal | |
olej slunečnicový | 0 ?? | kcal | |
pepř černý mletý | 1 17 | čajová lžička kcal | |
rohlík bílý | 2 ?? | kusy kcal | |
strouhanka | 0 ?? | kcal | |
sádlo | 0 ?? | kcal | |
sůl | 2 0 | čajové lžičky kcal | |
vejce slepičí | 5 440 | kcal | |
vepřové mleté maso | 800 2080 | gramů kcal | |
voda | 0 ?? | kcal | |
česnek | 6 33 | stroužků kcal |
Recept
1.
rohlík bílý 2 kusy • mléko nízkotučné 0,5% 100 mililitrů • vejce slepičí 2 kusy
Rohlíky nakrájíme a bez konců je vložíme do mísy, kde je zalijeme mlékem a smícháme s vajíčky.

2.
vepřové mleté maso 800 gramů • sůl 2 čajové lžičky • pepř černý mletý 1 čajová lžička • česnek 6 stroužků • cibule 150 gramů
Přidáme mleté maso, sůl, pepř, na jemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Vše spolu dobře promícháme a vytvoříme masové těsto.

3.
strouhanka • hrášek mražený 150 gramů • vejce slepičí 3 kusy
Těsto přendáme z mísy na plastovou podložku, kterou jsme si posypali strouhankou, a rovnoměrně ho rozetřeme do tvaru obdélníka. Na těsto poklademe nádivku - hrášek, vajíčka vařená natvrdo, můžeme také vložit do sekané vařenou mrkev, nebo uzeninu.

4.
Delší strany obdélníku z masa spojíme a rukama vytvarujeme válec - sekanou.

5.
olej slunečnicový • sádlo • strouhanka
Pekáč potřeme olejem, nebo vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou. Pomocí plastové podložky, na které jsme sekanou připravovali, ji přesuneme do pekáče. Povrch sekané posypeme jemně strouhankou.

6.
Pečeme zakrytou v rozehřáté troubě na středním stupni 50 minut. Pak ji odkryjeme, podlijeme cca 1,5 dcl vody a necháme sekanou svrchu zapéct cca 15-20 minut.

Dobrou chuť!