Plněná křepelka v slaninovém obalu
Recept na přípravu polních křepelek.
recept,fotorecept,křepelka,slanina oravská,Zvěřina
Zvěřina
Kategorie
Zvěřina ›
Ingredience
Ingredience
křepelka | 2 | kusy | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | - | ||
muškátový ořech mletý | 1 | špetka | |
máslo | 10 | gramů | |
olej slunečnicový | 2 | polévkové lžíce | |
pepř černý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
petrželová nať | - | ||
rohlík bílý | 1 | kus | |
slanina oravská | 50 | gramů | |
sójová omáčka | 2 | polévkové lžíce | |
sůl zeleninová | 2 | čajové lžičky | |
tymián | ½ | čajové lžičky | |
vaječný žloutek | 1 | kus | |
voda | 200 | mililitrů | |
česnek sušený | ½ | čajové lžičky |
Recept
2. Příprava náplně
rohlík bílý 1 kus • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% • petrželová nať • máslo 10 gramů • sůl zeleninová 2 čajové lžičky • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky • muškátový ořech mletý 1 špetka • vaječný žloutek 1 kus
Rohlíky rozmočíme v teplém mléce, vymačkáme. Přidáme vejce, petrželku, rozpuštěné máslo, zelninovú sůl (podravka, vegeta), pepř a muškátový oříšek.
3.
Křepelky naplníme pomocí čajové lžičky.
4. Příprava marinády
olej slunečnicový 2 polévkové lžíce • sójová omáčka 2 polévkové lžíce • tymián ½ čajové lžičky • česnek sušený ½ čajové lžičky
V misce zamícháme olej, sójovou omáčku, tymián a sušený česnek.
5.
Křepelky přendáme na plech a potřeme připravenou marinádou.
6.
slanina oravská 50 gramů • voda 200 mililitrů
Na křepelky rozložíme plátky slaniny, podlijeme vodou a pečeme při teplotě 170 °C 45-55 minut. Upečené servírujeme s oblíbenou přílohou.
Dobrou chuť!