Platýs na zelenině
recept,fotorecept,platýs,Ryby,Bezlepkové
Ryby
Ingredience
Ingredience
citronová šťáva | - | ||
koření na ryby | - | ||
máslo | 2 | polévkové lžíce | |
ocet jablečný | 20 | mililitrů | |
okurka salátová | ½ | kusu | |
olej olivový | 40 | mililitrů | |
pepř černý mletý | - | ||
platýs | 1 | kus | |
pórek | 150 | gramů | |
rajčata | 200 | gramů | |
sůl | - |
Recept
1.
platýs 1 kus
Platýse omyjeme a osušíme. Zkontrolujeme, zda má vyndané vnitřnosti (tmavá část ryby).
2. Příprava zeleniny
okurka salátová ½ kusu • pórek 150 gramů • rajčata 200 gramů • sůl • pepř černý mletý • olej olivový 20 mililitrů • ocet jablečný 20 mililitrů
V pánvi rozehřejeme olej, přidáme nadrobno pokrájený pórek. Přidáme oloupanou a na menší kousky nakrájenou okurku. Osolíme, ochutíme černým mletým pepřem a podlijeme octem. Dusíme 15 minut doměkka. Přimícháme na menší kostky nakrájená rajčata a zeleninu sundáme z ohně.
3. Příprava ryby
olej olivový 20 mililitrů • máslo 2 polévkové lžíce • koření na ryby
Platýse osolíme, vložíme ho do rozehřátého oleje s máslem. Pokud se nám celý platýs do pánve nevejde, můžeme z něj odstranit hlavu. Smažíme 5 minut na každé straně. Ochutíme kořením na ryby.
4. Servírujeme
Rybu položíme na talíř, pokapeme citronovou šťávou a posypeme zeleninou.
Dobrou chuť!