Pizza z listového těsta
Rychlá příprava oblíbené pizzy. V receptu jsou uvedeny ingredience, které při její přípravě není nutné dodržet. Můžete si pizzu vytvořit podle vlastní chuti. Samozřejmě, že listové těsto je při její přípravě důležitý základ.
recept,fotorecept,těsto lístkové,Slané koláče,Pizza
Slané koláče
Ingredience
Ingredience
cibule | 50 | gramů | |
feferónky sterilizované | 40 | gramů | |
houby sušené | 25 | gramů | |
kukuřice sterilovaná | 140 | gramů | |
paprika červená | 100 | gramů | |
rajský protlak | 300 | mililitrů | |
salám suchý | 100 | gramů | |
sýr Eidam | 120 | gramů | |
těsto lístkové | 500 | gramů | |
česnek | 3 | stroužky | |
šunka | 140 | gramů |
Recept
1.
těsto lístkové 500 gramů
Listové těsto rozdělíme na polovinu. Každou polovinu zvlášť rozválíme na pomoučeném vále ...
2.
česnek 3 stroužky
... a vložíme do plechů. Oloupeme, prolisujeme česnek a potřeme jím pláty těsta.
3.
rajský protlak 300 mililitrů • houby sušené 25 gramů
Na těsta naneseme a rozetřeme protlak. Houby namočíme a necháme nasáknout vodou.
5.
cibule 50 gramů • paprika červená 100 gramů • feferónky sterilizované 40 gramů
Oloupeme a na tenká kolečka nakrájíme cibuli. Pokrájíme na kostičky papriku a feferonky na kolečka. Ingredience rozložíme na obě pizzy.
8.
Upečeme v dobře vyhřáté troubě (asi 20-25 minut).
9.
Upečenou pizzu necháme vychladnout na konzumní teplotu, pokrájíme a podáváme.
Dobrou chuť!