Pizza
Výborná pizza z těsta doporučeného italským kuchařem.
recept,fotorecept,mouka hladká,rajský protlak,šunka,žampiony,Slané koláče,Pizza,Recepty italské kuchyně
Slané koláče
Recepty italské kuchyně
Ingredience
Ingredience
cibule | - | ||
droždí čerstvé | 42 | gramů | |
kukuřice sterilovaná | - | ||
mouka hladká | 1 | kilogram | |
olej slunečnicový | 4 | polévkové lžíce | |
olej slunečnicový | - | ||
oregano | - | ||
rajský protlak | 500 | gramů | |
sardinky v oleji | - | ||
sýr Eidam | - | ||
sůl | 1 | polévková lžíce | |
voda | 600 | mililitrů | |
zelenina zmrazená (mrkev, hrášek, kukuřice) | - | ||
česnek | - | ||
šunka | - | ||
žampiony | - |
Recept
1.
mouka hladká 1 kilogram • sůl 1 polévková lžíce • droždí čerstvé 42 gramů • olej slunečnicový 4 polévkové lžíce • voda 600 mililitrů
Z mouky, soli, droždí, oleje a vlažné vody vypracujte těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
2.
olej slunečnicový • česnek • rajský protlak 500 gramů
Těsto rozdělíme na 4 části.Plech si potřeme olejem a jednu část těsta tence roztáhneme, rozválíme na plechu. Můžeme také těsto rozválet na pomoučeném vále a dát ho na plech vyložený papírem na pečenie. Potřeme ho utřeným česnekem a rajským protlakem.
3.
šunka • sardinky v oleji • kukuřice sterilovaná • zelenina zmrazená (mrkev, hrášek, kukuřice) • žampiony • cibule • sýr Eidam • oregano
Na těsto klademe různé ingredience podle toho, jakou pizzu si chceme připravit (šunkovou, rybí, kukuřičnou, zeleninovou, žampionovou, cibulovou ...), posypeme sýrem, oreganem a upečeme v předem rozehřáté troubě na 200 °C cca 20-25 minut.
4.
Pizzu podáváme teplou nakrájenou na trojúhelníky.
Dobrou chuť!