RECEPTY

Pikantní segedínský guláš

Pikantní segedínský guláš

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Podáváme klasicky, s houskovým knedlíkem.

recept,fotorecept,vepřová plec,smetana kyselá (14-18% tuku),Vepřové maso

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cibule150gramů
feferonky Baby5
kmín mletá½čajové lžičky
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%¾litru
mouka hladká60gramů
nálev z kysaného zelí-
paprika červená mletá2čajové lžičky
pepř černý mletý½čajové lžičky
smetana kyselá (14-18% tuku)300gramů
sádlo50gramů
sůl1čajová lžička
sůl zeleninová Natur-
vepřová plec800gramů
voda½litru
zelí kvašené1kilogram

 

Recept

1. 

cibule 150 gramů  sádlo 50 gramů  vepřová plec 800 gramů

Cibuli očistíme, nakrájíme a dáme osmahnout na sádlo. Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Přidáme ho k cibuli.

Cibuli očistíme, nakrájíme a dáme osmahnout...

2. 

sůl 1 čajová lžička  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  paprika červená mletá 2 čajové lžičky  kmín mletá ½ čajové lžičky  feferonky Baby 5 ks

Na zatažené maso nasypeme sůl, pepř, papriku, kmín a přidáme malé feferonky. Podle počtu feferonek ovlivňujeme konečnou pálivou chuť guláše. Pro jemnou pikantnost přidáme jen dvě. Pro silnou, výraznou, pikantní chuť přidáme počet feferonek uvedený v ingrediencích. Promícháme ...

Na zatažené maso nasypeme sůl, pepř, papriku,...

3. 

voda ½ litru

... a ihned zalijeme teplou vodou. Hrnec uzavřeme pokličkou a dusíme maso doměkka (40 minut).

... a ihned zalijeme teplou vodou. Hrnec uzavřeme...

4. 

zelí kvašené 1 kilogram

Zelí scedíme ze zelné vody, podle potřeby - pokud je dlouhé nakrájíme ho na drobnější kousky a přidáme ho k masu. Promícháme a 20 minut povaříme.

Zelí scedíme ze zelné vody, podle potřeby -...

5. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% ¾ litru  smetana kyselá (14-18% tuku) 300 gramů  mouka hladká 60 gramů

V mléce rozmícháme smetanu a mouku.

V mléce rozmícháme smetanu a mouku....

6. 

sůl zeleninová Natur  nálev z kysaného zelí

Zavářku přidáme ke kapustě s masem, převaříme. Podle potřeby a chuti můžeme segedínský guláš dosolit, připadne okyselit částí scezené zelné vody. Guláš je nejchutnější ohříváný druhý den, kdy se dokonale spojí všechny chutě.

Zavářku přidáme ke kapustě s masem,...

Dobrou chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit