Pikantní segedínský guláš
Podáváme klasicky, s houskovým knedlíkem.
recept,fotorecept,vepřová plec,smetana kyselá (14-18% tuku),Vepřové maso
Vepřové maso
Kategorie
Vepřové maso ›
Ingredience
Ingredience
cibule | 150 | gramů | |
feferonky Baby | 5 | ||
kmín mletá | ½ | čajové lžičky | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | ¾ | litru | |
mouka hladká | 60 | gramů | |
nálev z kysaného zelí | - | ||
paprika červená mletá | 2 | čajové lžičky | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 300 | gramů | |
sádlo | 50 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
sůl zeleninová Natur | - | ||
vepřová plec | 800 | gramů | |
voda | ½ | litru | |
zelí kvašené | 1 | kilogram |
Recept
1.
cibule 150 gramů • sádlo 50 gramů • vepřová plec 800 gramů
Cibuli očistíme, nakrájíme a dáme osmahnout na sádlo. Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Přidáme ho k cibuli.
2.
sůl 1 čajová lžička • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • paprika červená mletá 2 čajové lžičky • kmín mletá ½ čajové lžičky • feferonky Baby 5 ks
Na zatažené maso nasypeme sůl, pepř, papriku, kmín a přidáme malé feferonky. Podle počtu feferonek ovlivňujeme konečnou pálivou chuť guláše. Pro jemnou pikantnost přidáme jen dvě. Pro silnou, výraznou, pikantní chuť přidáme počet feferonek uvedený v ingrediencích. Promícháme ...
3.
voda ½ litru
... a ihned zalijeme teplou vodou. Hrnec uzavřeme pokličkou a dusíme maso doměkka (40 minut).
4.
zelí kvašené 1 kilogram
Zelí scedíme ze zelné vody, podle potřeby - pokud je dlouhé nakrájíme ho na drobnější kousky a přidáme ho k masu. Promícháme a 20 minut povaříme.
5.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% ¾ litru • smetana kyselá (14-18% tuku) 300 gramů • mouka hladká 60 gramů
V mléce rozmícháme smetanu a mouku.
6.
sůl zeleninová Natur • nálev z kysaného zelí
Zavářku přidáme ke kapustě s masem, převaříme. Podle potřeby a chuti můžeme segedínský guláš dosolit, připadne okyselit částí scezené zelné vody. Guláš je nejchutnější ohříváný druhý den, kdy se dokonale spojí všechny chutě.
Dobrou chuť!