Pikantní rajčatová omáčka
Jemně pikantní omáčka z rajčatového protlaku a sterilizovaných rajčat.
recept,fotorecept,feferónky sterilizované,rajský protlak,rajčata sterilizované,Omáčky a prívarky
Omáčky a prívarky
Kategorie
Omáčky a prívarky ›
Ingredience
Ingredience
Vepřové plněné bochánky recept | - | ||
cibule sušená | 1 | polévková lžíce | |
cukr krystalový | 1 | polévková lžíce | |
feferónky sterilizované | 1 | kus | |
ocet | 1 | polévková lžíce | |
rajský protlak | 500 | gramů | |
rajčata sterilizované | 400 | gramů | |
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
voda | 300 | mililitrů | |
voda | 2 | polévkové lžíce | |
škrob kukuřičný | 2 | čajové lžičky |
Recept
1.
feferónky sterilizované 1 kus • voda 300 mililitrů
Feferonku povaříme 15 minut ve vodě. Feferonku vyndáme.
2.
rajský protlak 500 gramů • sůl 1.5 čajové lžičky • cukr krystalový 1 polévková lžíce
Přidáme rajčatový protlak, sůl a cukr.
3.
rajčata sterilizované 400 gramů
Rajčata z konzervy nakrájíme a spolu s nálevem, ve kterém byla sterilizována, přidáme do omáčky. Chvíli provaříme...
4.
škrob kukuřičný 2 čajové lžičky • voda 2 polévkové lžíce
... a podle potřeby zahustíme trochou kukuřičného škrobu rozmíchaného ve vodě.
5.
cibule sušená 1 polévková lžíce • ocet 1 polévková lžíce
Nakonec vmícháme sušenou cibuli nebo sušenou cibulovou nať. Dochutíme octem.
Dobrou chuť!