Pikantní kuřecí stehna na zelenině
Při skromnosti tři porce :-) skutečné kuřecí lahůdky.
recept,fotorecept,mrkev,kedluben,cuketa,lilek,Kuřecí maso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Kuřecí maso
Kategorie
Kuřecí maso › Bezlepkové › Bezlaktózové › Sezona - kedlubna › Sezona - Cuketa › Sezona - Mrkev › Sezona - Lilek ›
Ingredience
Ingredience
cibule | 150 | gramů | |
cuketa | 250 | gramů | |
kedluben | 250 | gramů | |
kuřecí stehna spodní | 1 | kilogram | |
lilek | 400 | gramů | |
mrkev | 200 | gramů | |
olej olivový | 100 | mililitrů | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lžička | |
paprika červená mletá pálivá | 1 | čajová lžička | |
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
česnek sušený | 1 | čajová lžička |
Recept
1.
kuřecí stehna spodní 1 kilogram • paprika červená mletá 1 čajová lžička • paprika červená mletá pálivá 1 čajová lžička • česnek sušený 1 čajová lžička • olej olivový 100 mililitrů
Kuřecí stehna omyjeme, posypeme kořením, vložíme do misky, zalijeme olejem a necháme v chladničce 12 hodin odpočívat.
3.
mrkev 200 gramů • kedluben 250 gramů
Mrkev a kedlubny očistíme, omyjeme, nakrájíme na tenká kolečka a plátky. Uložíme na cibuli.
6.
sůl 1.5 čajové lžičky
Na zeleninu rozložíme kuřecí stehna, osolíme a zalijeme olejem, ve kterém byla naložena. Nepodléváme, zelenina si pustí dostatek vody.
7.
Pečeme zakryté 45 minut při teplotě 200 °C, pak odkryjeme a prudce 15 minut zapečeme.
Dobrou chuť!