Pikantní kuřecí játra ve smetanové omáčce
Podáváme s vařenými bramborami a okurkovým salátem. Vhodná příloha je i rýže.
recept,fotorecept,kuřecí játra,smetana sladká na vaření,Kuřecí maso
Kuřecí maso
Kategorie
Kuřecí maso ›
Ingredience
Ingredience
cibule | 200 | gramů | |
feferónky sterilizované | 3 | kusy | |
kuřecí játra | 500 | gramů | |
mléko | 100 | mililitrů | |
mouka hladká | 2 | čajové lžičky | |
olej olivový | 20 | mililitrů | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lžičky | |
smetana sladká na vaření | 200 | mililitrů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
voda | 2 | decilitry |
Recept
2.
cibule 200 gramů • olej olivový 20 mililitrů • feferónky sterilizované 3 kusy
Cibuli očistíme, pokrájíme a zpěníme na rozehřátém oleji. Přidáme feferonky a chvíli osmahneme.
3.
paprika červená mletá 2 čajové lžičky
K cibuli přidáme okapaná játra. Opečeme je z každé strany a přidáme mletou červenou papriku.
5.
mléko 100 mililitrů • smetana sladká na vaření 200 mililitrů • mouka hladká 2 čajové lžičky • sůl 1 čajová lžička
V mléce rozmícháme smetanu a mouku. Zavářku přilijeme k játrům a za stálého míchání necháme přejít varem. Nakonec přimícháme sůl a podáváme.
Dobrou chuť!