Pikantní jablečné čatní s kokosem
Recept na jedno z mnoha oblíbených chutney z indické kuchyně. Podává se jako dochucovací, hustší omáčka k různým jídlům v indickém menu.
recept,fotorecept,jablka,kokos strouhaný,Omáčky a prívarky,Recepty indické kuchyně,Sezónní recepty
Omáčky a prívarky
Recepty indické kuchyně
Kategorie
Omáčky a prívarky › Recepty indické kuchyně › Sezónní recepty › Asijská kuchyně › Sezona - Jablka (zima) › Sezona - Jablka (podzim) ›
Ingredience
Ingredience
kardamon mletý | ¼ | čajové lžičky | |
koření koriandr mletý | ½ | čajové lžičky | |
koření římský kmín mletý - jeera | ½ | čajové lžičky | |
Basmati rýže - základní recept na přípravu recept | - | ||
Indické chlebové placky Čapátí recept | - | ||
Kofty z červené řepy recept | - | ||
Pórkový salát s jogurtem recept | - | ||
cukr třtinový | 80 | gramů | |
jablka | 300 | gramů | |
kokos strouhaný | 20 | gramů | |
koření fenykl semínka | 1 | čajová lžička | |
muškátový ořech mletý | ¼ | čajové lžičky | |
máslo | 20 | gramů | |
pepř chilli | ½ | čajové lžičky | |
pomerančová šťáva | 50 | mililitrů | |
skořice mletá | ½ | čajové lžičky | |
Červená čočka se špenátem recept | - |
Recept
2.
máslo 20 gramů • koření koriandr mletý ½ čajové lžičky • koření římský kmín mletý - jeera ½ čajové lžičky • koření fenykl semínka 1 čajová lžička
V hrnci zahřejeme máslo, přidáme koření (fenykl můžeme umlít)...
5.
skořice mletá ½ čajové lžičky • pepř chilli ½ čajové lžičky • muškátový ořech mletý ¼ čajové lžičky • kardamon mletý ¼ čajové lžičky
... a přimícháme koření.
7.
Basmati rýže - základní recept na přípravu recept • Červená čočka se špenátem recept • Kofty z červené řepy recept • Pórkový salát s jogurtem recept • Indické chlebové placky Čapátí recept
Servírování v tradičním indickém stylu.
Dobrou chuť!