Perkelt z hlívy ústřičné
Recept na přípravu vegetariánské alternativy perkeltu. Hlíva ústřičná je bohatý zdroj přírodních vitamínů a minerálů, obsahuje vitamíny B, D, C, K, ale i kvalitní proteiny. Podáváme s houskovým knedlíkem, těstovinami nebo haluškami.
recept,fotorecept,hlíva ústřičná,Bezmasá jídla,Bezlaktózové
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
bobkový list | 2 | kusy | |
cibule | 80 | gramů | |
hlíva ústřičná | 500 | gramů | |
kmín mletá | ¼ | čajové lžičky | |
mouka polohrubá | 1 | polévková lžíce | |
olej slunečnicový | - | ||
paprika mletá pálivá | ¼ | čajové lžičky | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lžička | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
sůl zeleninová | ½ | čajové lžičky | |
voda | 200 | mililitrů | |
víno bílé suché | 100 | mililitrů | |
česnek | 2 | kusy |
Recept
3.
Přidáme nakrájenou hlívu dále restujeme asi 3 minuty, dokud nepustí šťávu.
4.
paprika červená mletá 1 čajová lžička • paprika mletá pálivá ¼ čajové lžičky • kmín mletá ¼ čajové lžičky • bobkový list 2 kusy • sůl zeleninová ½ čajové lžičky • česnek 2 kusy • víno bílé suché 100 mililitrů • voda 100 mililitrů
Přidáme papriku, kmín, bobkový list, zeleninovou sůl, česnek, podlijeme vínem a vodou. Přikryjeme a dusíme 45 minut.
5.
sůl ½ čajové lžičky • mouka polohrubá 1 polévková lžíce • voda 100 mililitrů
Ve vodě rozmícháme mouku a přilijeme k houbám. Přidáme sůl a vaříme dalších 15 minut, perkelt se nám zahustí.
Dobrou chuť!