Pěnový jablečný koláč
Skvělý, jablečný pamlsek.
recept,fotorecept,jablka,Koláče,Sezónní recepty
Koláče
Kategorie
Koláče › Sezónní recepty › Dezerty z jablek › Sezona - Jablka (podzim) › Sezona - Jablka (zima) › Jablkové koláče ›
Ingredience
Ingredience
smetana kyselá ( 10 % tuku ) | 1 | polévková lžíce | |
cukr krystalový | 100 | gramů | |
cukr krystalový | 3 | polévkové lžíce | |
cukr moučkový | 80 | gramů | |
jablka | 1 | kilogram | |
kypřicí prášek do pečiva | 5 | gramů | |
mouka hladká | 300 | gramů | |
máslo | 125 | gramů | |
vaječný bílek | 4 | kusy | |
vaječný žloutek | 3 | kusy | |
voda | 100 | mililitrů |
Recept
2.
cukr krystalový 100 gramů • voda 100 mililitrů
V hrnci vaříme jablka s cukrem a vodou, dokud se voda neodpaří.
3.
mouka hladká 300 gramů • kypřicí prášek do pečiva 5 gramů • cukr moučkový 80 gramů • vaječný žloutek 3 kusy
Do mísy nasypeme mouku, přidáme prášek do pečiva, žloutky a cukr.
4.
máslo 125 gramů • smetana kyselá ( 10 % tuku ) 1 polévková lžíce
Přidáme rozpuštěné máslo a smetanu.
5.
Vypracujeme těsto, které vyválíme na papíře na pečení. Přesuneme na plech a ještě prsty roztáhneme.
6.
Pečeme 10 min. při teplotě 180 °C.
7.
Po upečení na korpus natřeme jablečnou náplň a pečeme spolu ještě 15 minut.
9.
cukr krystalový 3 polévkové lžíce
Sníh rovnoměrně rozetřeme na jablečnou náplň, posypeme cukrem a dáme péct ještě 10 minut.
Dobrou chuť!