Pečený marinovaný králík s bramborami
Vynikající pochoutka z králíka v hořčicové marinádě, připravená v jednom hrnci.
recept,fotorecept,králík,brambory,Zaječí a králičí maso,Bezlepkové
Zaječí a králičí maso
Ingredience
Ingredience
brambory | 1.5 | kilogram | |
hořčice plnotučná | 3 | polévkové lžíce | |
králík | 1.6 | kilogram | |
majoránka | 1 | polévková lžíce | |
majoránka | ½ | čajové lžičky | |
olej slunečnicový | 8 | polévkových lžic | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lžičky | |
pepř černý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
sójová omáčka | 2 | polévkové lžíce | |
sůl | 3 | čajové lžičky | |
voda | 150 | mililitrů |
Recept
3.
sójová omáčka 2 polévkové lžíce • hořčice plnotučná 3 polévkové lžíce • majoránka 1 polévková lžíce • paprika červená mletá 1 čajová lžička • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky • olej slunečnicový 4 polévkové lžíce
Z uvedených ingrediencí umícháme marinádu.
4.
Jednotlivé porce králíka obalíme v marinádě...
5.
... uložíme do mísy, zakryjeme a necháme nejméně 12 hodin marinovat v chladu.
7.
Králičí díly rozložíme na dno pekáče.
8.
paprika červená mletá 1 čajová lžička • majoránka ½ čajové lžičky • sůl 2 čajové lžičky • olej slunečnicový 4 polévkové lžíce • voda 150 mililitrů
Navrch rozložíme brambory, posypeme paprikou, majoránkou a solí. Pokapeme olejem a podlijeme vodou.
9.
Zakryjeme a pečeme při 200 °C 1,5-2 hodiny.
10.
Pak králíka přendáme na brambory, opět zakryjeme a 30 minut dopékáme při teplotě 225 °C.
11.
Podáváme s okurkovým salátem nebo s kyselými okurkami.
Dobrou chuť!