Pečené zelí
Chutný vegetariánský oběd nebo večeře. Podáváme s některou z bramborových příloh.
recept,fotorecept,zelí bílé,Bezmasá jídla,Vegetariánské recepty,Bezlaktózové,Bezlepkové,Sezónní recepty
Bezmasá jídla
Kategorie
Bezmasá jídla › Vegetariánské recepty › Bezlaktózové › Bezlepkové › Sezónní recepty › Sezona - Zelí hlávkové (bílé, červené) ›
Ingredience
Ingredience
mouka cizrnová hladká | 50 | gramů | |
kmín mletá | ½ | čajové lžičky | |
olej slunečnicový | 100 | mililitrů | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 4 | kusy | |
zelí bílé | 1250 | gramů |
Recept
1.
zelí bílé 1250 gramů • sůl 1.5 čajové lžičky • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • kmín mletá ½ čajové lžičky
Zelí nakrájíme na jemno. Přidáme sůl, pepř a kmín, promícháme a necháme 15 minut odstát.
4.
olej slunečnicový 100 mililitrů
Na plech nalijeme olej a pak na plech vložíme zelí. Dobře utlačíme.
5.
Vložíme do rozehřáté trouby, zakryjeme a 20 minut pečeme při teplotě asi 200 °C. Pak odkryjeme, snížíme trochu teplotu a 20 minut dopékáme. Troubu vypneme a ve zbytkovém teple necháme zelí v troubě dalších 20 minut odpočívat. Podáváme teplé.
Dobrou chuť!