Pečené zeleninové kuličky
Skvělé zeleninové kuličky podáváme s oblíbenou přílohou. Doporučujeme pečené brambory, tatarskou omáčku, nebo rýži, bramborové pyré, luštěninový prívarok... máte toho hodně na výběr!
recept,fotorecept,hrášek,kedluben,cibule,mrkev,petržel,Bezmasá jídla
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
cibule | 100 | gramů | |
hrášek | 150 | gramů | |
kedluben | 200 | gramů | |
koření kurkuma | 1 | čajová lžička | |
mrkev | 450 | gramů | |
máslo | 50 | gramů | |
olej řepkový | - | ||
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
petržel | 50 | gramů | |
strouhanka | 100 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
voda | 4 | polévkové lžíce |
Recept
1.
hrášek 150 gramů • kedluben 200 gramů • cibule 100 gramů • mrkev 450 gramů • petržel 50 gramů
Zeleninu očistíme, opláchneme...
2.
... a kromě hrášku nastrouháme na plátky.
4.
sůl 1 čajová lžička • koření kurkuma 1 čajová lžička • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • voda 4 polévkové lžíce
... přidáme zeleninu, sůl a koření. Podlijeme vodou, promícháme a 15-20 minut dusíme doměkka.
5.
Do zeleniny přidáme hrášek, promícháme a ještě 5 minut podusíme.
6.
Ještě teplou zeleninu přendáme do mísy a rozmačkáme. Necháme vychladnout.
7.
vejce slepičí 1 kus • strouhanka 100 gramů
Do zeleniny přidáme vejce (nebo i nemusíme přidávat) a trochu strouhanky podle potřeby. Dobře promícháme a necháme odstát 10 minut.
8.
Plech vyložíme pečicím papírem a pokapeme olejem. Ze směsi tvoříme kuličky (ruce si jemně namočíme) a klademe na plech. Každou vytvořenou kuličku koulíme v dlaních potřených olejem. Pečeme při teplotě 200 °C 30 minut.
Dobrou chuť!