Pečené vepřové maso s rajčaty
Recept na pečené plátky vepřové kýty s rajčaty, žampiony a smetanou.
recept,fotorecept,vepřová kýta,rajčata,Vepřové maso,Bezlepkové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
oregano | 1 | čajová lžička | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
rajčata | 5 | ||
smetana kyselá (14-18% tuku) | 400 | mililitrů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
vejce slepičí | 2 | kusy | |
vepřová kýta | 1300 | gramů | |
voda | 1 | decilitr | |
žampiony | 500 | gramů |
Recept
1.
vepřová kýta 1300 gramů
1,5 cm silné plátky masa zatáhneme na pánvi na prudkém ohni. Při nižší teplotě by se z masa uvolnila voda a začalo by se vysoušet a vařit - to nechceme.
3.
pepř černý mletý ½ čajové lžičky • oregano 1 čajová lžička • sůl ½ čajové lžičky • voda 1 decilitr
Maso rozložíme na pekáči, opepříme a položíme na něj plátky rajčat a žampiony. Podlijeme vodou.
4.
Pečeme přikryté 40 min. při teplote 200°C.
5.
smetana kyselá (14-18% tuku) 400 mililitrů • vejce slepičí 2 kusy • sůl ½ čajové lžičky
Vejce vyšleháme se smetanou a solí.
6.
Pečeme 30 min. při teplotě 200 °C.
Dobrou chuť!