Pečené uzené vepřové koleno
Oblíbená pochoutka. Podáváme s feferonkami, hořčicí nebo křenem. Koleno je vhodné konzumovat s chlebem a zapíjet dobrým chlazeným pivem.
recept,fotorecept,vepřové koleno uzené vykostěné,Vepřové maso,Bezlaktózové,Bezlepkové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
paprika červená mletá | 1 | čajová lžička | |
pepř černý celé | 5 | ||
vepřové koleno uzené vykostěné | 600 | gramů | |
voda | - | ||
voda minerální | 200 | mililitrů | |
česnek | 6 | stroužků |
Recept
1.
vepřové koleno uzené vykostěné 600 gramů • voda • pepř černý celé 5 ks
Uzené koleno vložíme do studené vody, přivedeme do varu, přidáme koření a 1 hodinu vaříme.
2.
česnek 6 stroužků • paprika červená mletá 1 čajová lžička • voda minerální 200 mililitrů
Uvařené koleno přendáme do hlubokého pekáče, potřeme ho prolisovaným česnekem, posypeme paprikou, podlijeme vodou a zakryté dáme prudce zapékat.
3.
Zapékáme asi 20-30 minut, průběžně koleno odkryjeme, polijeme výpekem, opět zakryjeme a pečeme dál. Pokud se voda v pekáči během pečení vypaří, přilijeme ji, aby se nám koleno nepřipálilo.
Dobrou chuť!