Pečené sladké brambory
Pečené batáty mají výrazně sladkou chuť a proto je můžeme péct posypané kořením podle chuti. Jemná sladká chuť zůstane, avšak sůl a koření je udělají pikantní. Podávat můžeme jako zdravou a neobyčejnou přílohu například k smaženému sýru.
recept,fotorecept,brambory sladké ,Bramborové přílohy,Vegetariánské recepty,Bezlaktózové,Bezlepkové
Bramborové přílohy
Ingredience
Ingredience
koření koriandr mletý | - | ||
brambory sladké | 800 | gramů | |
olej řepkový | 4 | polévkové lžíce | |
pepř chilli | - | ||
sůl | 1 | čajová lžička | |
tymián | - |
Recept
1.
olej řepkový 4 polévkové lžíce • sůl 1 čajová lžička • brambory sladké 800 gramů
Batáty omyjeme, jemně podle potřeby očistíme (neloupeme) a nakrájíme na kolečka. Vložíme do misky, přilijeme olej, osolíme a promícháme.
2.
pepř chilli • koření koriandr mletý • tymián
Kolečka brambor naskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Posypeme podle chuti kořením. Pečeme v horké troubě asi 15-20 minut, ...
3.
... obrátíme a za 15-20 minut dopečeme.
Dobrou chuť!